2024. június 2. | vasárnap | Kármen, Anita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Filmszerepet kapott a Roller zenekar!
Roller klipbemutató és forgatási kulisszatitkok
Nézd meg a Roller zenekar pörgős klipjét
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Tibor vagyok, de hódítani akarok!
Kapcsolatok
Roller
Lola
Dukai Regina
Rakonczai Fivérek (R-port)

A filmzenekedvelőknek is szól a "Tibor vagyok, de hódítani akarok!"

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a vígjáték komoly támadást mér a nézők rekeszizmaira. Ehhez képest a nézőtér korántsem dőlt a nevetéstől, de ezt fogjuk rá az eltévedt, nem éppen tini közönségre. A film – ahogy sejtettem – közel sem gázos, a világhálón felbukkant rossz kritikák nem egészen fedik a valóságot. Tudomásul kell venni, hogy ez egy korcsoportot, a tiniket megcélzó történet, s aki nem tud velük azonosulni, az mellőzze. Hogy aztán ez kell-e a mai tiniknek, azt már nem tudom.

És most nézzük mozislátogatásom kiindulópontját, a filmzenei albumot. Igazi, tiniknek szóló válogatás készült, pedig a dalok előadói egy kivételtől eltekintve már kinőttek a korosztályból. Dicséretes, hogy nem innen-onnan összeszedett daldömping társul a filmhez, a korongot két kivételtől eltekintve vadonatúj felvételekkel töltötték meg. Az utóbbi időben alig akad filmzene, amelyen ne tűnne fel az amúgy kómában lévő, 2003 óta nagylemezzel nem jelentkező R-port, a Rakonczai fivérek két dallal képviseltetik magukat. Egykori V.I.P.-s társuk, Józsa Alex is hallható – akárcsak a Fej vagy írás? című film esetében – angol nyelvű szerzeménnyel.

A fiúk mellett egy-egy dallal feltűnik két hölgy: Dukai Regina és az említett tini, a mostanság Barátok közt tündöklő Lola, aki bemutatkozó albumának egyik dalával van jelen. A filmzene törzsét, szám szerint öt dalt a Roller szolgáltatja – csak a duó új, egyik tagja, Cory régi ismerősünk a Happy Gangből.

A Roller azon az úton halad, amin a Happy Gang elindult, majd Cory egyedül folytatott a 2002-es Történjen már valami című szólólemezével, az energikus popdalok tökéletesen passzolnak a történethez. A tíz felvétel két bónusszal egészül ki, ezek már nem a tinikhez szólnak. Keresztes Ildikó előadásában hallhatjuk Cserháti Zsuzsa slágerét, a Boldogság gyere haza címűt – az énekesnő két szólóalbum kiadása után mára ismét eltűnt a popzene reflektorfényéből. Bizakodom abban, hogy az átdolgozás valaminek a kezdete, ha új felvételeket nem is, egy lemeznyi Cserháti-dalt hamarosan kapunk tőle. Ha meg nem ezzel a céllal készült, akkor ez legyen felkérés a producereknek, meggyőződésem, a legméltóbb a legendás énekesnő dalainak átdolgozására. Az albumra utolsóként felkerült a párom által választott Csak szex és más semmi főcímdala, a Nem kell bonbon című az egykori Moralisa és Dáma nevű együttesekből ismert Magyar Hajnal tolmácsolásában. Kár, hogy ennek a filmnek külön nincs zenei albuma. A napokban közösen is megnéztük, csak szuperlatívuszokban tudnék róla írni. De mondom, alapjában véve a Tibor vagyok, de hódítani akarok! cíművel sincs gond, lemeze pedig kimondottan jó.

Puha József (Új Szó)

[2006.03.10.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
A nap, amikor öt esztendő...

Dimash nagykoncert Budapesten
Dimash Qudaibergen, a kazak énekes , teltházas, nagyszabású,...

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
beszámolók még