2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A holdbéli csónakos a mennyországig hajózott - Kaszás Attilára emlékezünk
Díszbemutató, Kaszás Attila nélkül
Márciusra elkészül Kaszás Attila szobra
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Kit ringat a bölcső, Janikát…- Kaszás Attila Emlékalbum
Kapcsolatok
Kaszás Attila
Ghymes
Ákos (Kovács Ákos)
Szarka Tamás
Szarka Gyula
Fekete Tibor Samu
Kentaur (Erkel László)

A tökéletes ajándék - Kaszás Attilától

Különleges kiadvány jelenik meg Kaszás Attila emlékére. A cédével a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt fevidéki származású színművész kisfiának, Jancsikán kívánnak segíteni az alkotók.

Magam is azok a népes táborát gyarapítom, aki az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtásakor jön rá, ha tényleg örömet szeretne szerezni az ajándékozással és nem csupán túl szeretne lenni a vásárlás kínjain, akkor bizony a karácsonyig hátralévő időt már nem a pénz hajszolásával kellene tölteni, hanem elsősorban a szeretteire való koncentrálással… Idén én kaptam az első ajándékot.

Az mTom/Magneoton kiadótól, aki lehetővé teszi, hogy egy igazi kinccsel lepjem meg a családot és barátaimat. December 10-én ugyanis olyan kiadványt jelentet meg, amelynél nincs méltóbb ajándék, amely a karácsonyfa alá kerülhet. Biztosan lesznek más meselemezek is a piacon. Lesznek színvonalasak is, ezt sem kétlem. Talán még az sem lesz egyedi jellemzője a „Kit ringat a bölcső, Janikát…” című CD-nek, hogy egyaránt dedikáltatott gyermekek és felnőttek számára. De több olyan lemezt amelyet tisztán a szeretet ereje hívott életre nem nagyon fogunk találni az üzletek polcain.

Valószínűleg akkor is elkészült és kiadásra került volna ez a verses meséket tartalmazó album, ha nem ad szörnyű és elfogadhatatlan apropót megszületésére Kaszás Attila elvesztése. A majd egy órányi anyag mintegy harmadát teszik ki azok a felvételek, amelyeken Kaszás Attila előadásában hallhatjuk Móricz Zsigmond, Csukás István, Csoóri Sándor, Csorba Piroska, Utassy József, Baranyi Ferenc és Tóth Bálint írásait. A felvételek 2007 március közepén kerültek rögzítésre a Magyar Katolikus Rádióban. Néhány nappal az előtt, hogy a művész március 23-án, 48 éves korában árván hagyta nem csak rajongásig szeretett kisfiát, de valamennyiünket, akik szerettük őt.

Sztárok fejezték be a verses meséket

Egy ilyen tragédia után a barátoknak, kollégáknak a legnehezebb dolog értelmet találni a holnapokban, jogalapot találni a túléléshez. Ez is szerepet játszhatott szeretetük és nagyrabecsülésük mellett abban, hogy befejezzék az elkezdett munkát. További 20 verses mese került a CD-re Pápai Erika, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Szarvas József, Rátóti Zoltán, Kovács Ákos és Stohl András előadásában. Zeneszerzőként Szarka Tamás és Szarka Gyula és Samu szerepel a korongon, a dallamokat a Ghymes együttes szólaltatja meg. Kentaur keze nyoma fedezhető fel a borító kialakításában, az anyag szerkesztését Pápai Erika és E. Román Katalin, a Magyar Katolikus Rádió szerkesztő-rendezője végezték.

A kiadvány teljes bevétele egy közalapítványon keresztül Kaszás Jancsikáé lesz. Ami azt jelenti, hogy bárkit megajándékozok a CD-vel egyben leteszek egy szál virágot annak a művésznek a sírjára, akitől távolról magam is sokat kaptam művészete és példamutatóan nyílt, tiszta és egyenes személyisége által. És megajándékozom Jancsikát is, akinek ez az ajándék nem fogja mérsékelni veszteségét, de az a szeretet talán számára is érzékelhető lesz, amit a CD készítői és vásárlói édesapja iránt éreztek, éreznek, érzünk. És persze megajándékozom magam is, mint megannyiszor, amikor olyan előadásra vettem jegyet, ahol Kaszás Attilát láthattam a színpadon. Talán már csak egyet kell aludni és a kezemben lehet…

-Balázs András-

[2007.12.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még