2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Jazzékiel A Marco Poloban
Kapcsolatok
Jazzékiel

Jazzekiel-re estem be és megérte

Még volt egy órám az este 10-es telefonkonferenciáig, és ilyenkor mit csinál az ember? Bemegy egy internetcaféba, megnézi kedvenc weboldalát ( www.zene.hu ) hogy hol lesz a környéken koncert. Van is dögivel, Hooligans, Pege, Jazzekiel.

Indulás előre. Old Man's-ben Hooligans-ra a sor majdnem az utcán áll, ide nem férek be. Az Alcatraz kong az ürességtől, ennek ellenére minden asztal foglalt, egy fiatalember udvariasan bár, de elküld egy kicsit arrébb. Következő megálló Marco Polo, Jazzekiel: hely még van, telítettség elviselhető, cigizni lehet. Na ez lesz az.

Megbeszélem a srácokkal, hogy lehet fotózni, s mindjárt kezdik is, egy régi emléket felidézve amikor hárman kellett, hogy kezdjék a koncertet, két énekes és bilentyűs felállásban adják elő az Antinőt.

A közönség soraiban jól láthatóan volt néhány fiatalember/kisasszony aki igen csak jól ismerte az együtest, mert az elejétől fújták a dalokat. Játszottak sok stílust, sokféle saját dalt a Lemezlovagról, A Fullánkról, Presszóhiphopról, Legendáról, Leányanyákról, Jazzről, meg ilyesmikről. A dalok érdekessége volt számomra, hogy mind saját szerzemény, melyeket különböző stílusokban zenésítettek meg legyen az rap, punk, rock and roll. A dalokat a mai késői tizenéveseket foglalkoztató témákról írták.

A Dunaújvárosból gimnáziumi csapatból kiindult Jazzekiel zenekar tagjai képzett zenészek, hatalmas lendülettel, és buliznivágyással. Ezt a hangulatot szerintem nagyon jól átadták a közönségnek, hiszen szerintem én voltam az egyetlen beeső, mindenki azért jött ide, hogy velük bulizzon, rockyzzon, táncoljon.

Persze mint minden koncerten itt is próbálták bevonni a közönséget a játékba. A törzsközönséget sikerült is megénekeltetni bele a mikrofonba, de hál istennek azt nem hallottam. A közönség nagyobbik része tisztes távolból élvezte a zenét amely a kis hely ellenére meglepően jól szólt, semmi fölös torzítás, minden a helyén volt. A kis termet teljesen betöltötte a kb 80 ember aki ott volt. Azonban mindenki jól érezte magát. Lehetett elöl tombolni, középen táncolni, hátul hallgatni.

Szóval megérte beesni a Marco Polóba, és a Jazzekiel tagjainak fejlődését érdemes lesz figyelni, szerintem ha az együtesről nem is de a tagokról mindenképpen hllani fogunk az elkövetkezendő évtizedekben.

Ja a telefonkonferenciát lekéstem... majd kimagyarázom. Nézzétek meg a képeket, valamit át tudok adni a koncert hangulatából

Sir Oesh

[2004.12.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még