2024. május 17. | péntek | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
José Cura
Komolyzene

Világhírű argentin tenor énekli  Otello szerepét Szegeden

José Cura, a világhírű argentin származású tenor énekli szerdán és pénteken Verdi Otellójának címszerepét a Szegedi Nemzeti Színházban. Magyarországon ez lesz a művész első operaszínpadi fellépése.

A produkcióról tartott hétfői sajtótájékoztatón José Cura elmondta: Otello szerepét első alkalommal harmincnégy esztendősen, 1997 nyarán Torinóban énekelte Claudio Abbado vezényletével, a Berlini Filharmonikus Zenekar kíséretével. Az elmúlt bő egy évtizedben mintegy tucatnyi rendezésben, száz alkalommal játszotta ezt a szerepet, s Verdi művében összesen 29 szoprán énekesnő volt partnere Desdemonaként. Otello hitvesét Szegeden szerdán Rálik Szilvia pénteken Vajda Júlia énekli.

A művész az Otellót egy nagyszerű borhoz vagy egy csodálatos festményhez hasonlította, amelyet ha megismer valaki, már nem akar rosszabbal találkozni.

Az operát a szegedi színházban már pénteken bemutatták. A vasárnapi előadást José Cura is látta, ahogy fogalmazott az érdekes produkció tele van jó ötletekkel. Anger Ferencre, a velencei akadémia végzős hallgatójára célozva az énekes közölte, tíz év múlva talán elmondhatjuk, a világ egyik legjobb operarendezője magyar.

Az operaénekes hozzátette: az általa első osztályúnak tartott színház gyönyörű és kiváló akusztikájú épületében a munkájukban hozzá hasonlóan szenvedélyes művésztársakkal és professzionális közreműködőkkel találkozott.

Anger Ferenc - akinek vizsgaelőadása a darab - megjegyezte: már a hétfő délelőtti próba során kiderült, rendezői elképzeléseiből semmit nem kell feladnia José Cura kedvéért, a művész maximálisan belehelyezkedik a szegedi társulat előadásába, s igyekszik azt megtölteni saját magával.

– MTI –

[2008.04.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még