2024. május 17. | péntek | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Graham Bonnet & the Taz Taylor Band + Roxx
[2008. április 17.
csütörtök 20:00]

A heavyrock ünnepe Budapesten

Az Avalon Clubban ezen a csütörtök estén három zenekar fogja szórakoztatni a hard rock kedvelőit. Mégpedig a klasszikus rockzene egyik legnagyobb, őserős energiától duzzadó és könnyen felismerhető jellegzetes hangja Graham Bonnet (többek között „az ex-Rainbow, Alcatrazz, Michael Schenker Group-hangja”) a Tez Taylor Band kíséretével jön hazánkba - a LiveSound jóvoltából -, aztán a német The Roxx kultbanda, valamint a hazai Whitesnake Tribute.

Az estét a Whitesnake tribute fogja nyitni, mely csapatot ismert és népszerű hazai zenészek alkotják, nem régóta működnek, hiszen tavaly év végén hívta életre Hirlemann Bertalan dobos és Vedre Joe gitáros. Rajtuk kívül még Alapi István gitározik, Lőrincz Károly énekel, és Takács „Kanóc” Roland játszik basszusgitáron a zenekarban. Múlt hónapban nagy sikerrel mutatkozott be a csapat a Wigwamban és most ők fognak gyönyörű Whitesnake slágerekkel bemelegíteni.

A szintén hihetetlen torkú - négy oktávot átfogó - Billy Itch énekessel az élén Németország egyik legtradicionálisabb heavy rock csapata fog a hazaiak után fellépni, mégpedig a The Roxx.

Graham Bonnet eddigi pályafutása során különböző rock bandákban énekelt. Pályafutása 1968-ban az angol rockduóban a Marbles-ban kezdődött, ahol kiemelkedő sikert a Only One Women című dalukkal arattak. Aztán Ronnie James Dio-t váltotta fel Ritchie Blackmore, a Deep Purple gitárosa által alapított angol hard rock bandában, a Rainbow-ban, ahol 1980-ig volt frontember. Olyan hatalmas slágerek fűződnek nevéhez, mint az 1979-ben megjelent Down To The Earth album kislemez sikerei a Since You’ve been gone, illetve az All Night long, melyekkel világszerte a slágerlistát ostromolták.

Aztán a gitárcentrikus hard rockot játszó Scorpions majd UFO gitáros Michael Schenker Groupjában énekelte fel az Assault Attack című híres albumot. Később megalakította az Alcatrazz-t és két kimagasló tehetségű gitárossal is együtt dolgozott: Yngwie J. Malmsteen-nal, majd Steve Vai-el. Most a The Taz Taylor Band-del fog színpadra lépni, akikkel 2006-ban készítette el a Welcome to America című albumot.

19.00 órától óránként közlekednek az ingyenes Avalon-buszok a Blaha Lujza tér-Keleti-Stadionok-Őrs-Avalon Club útvonalon. Természetesen a járat a hard rock nagyágyúk koncertjei után visszafelé is jár.

- Hajós Maja -

[2008.04.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még