2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A MetalFaluról bővebben
Képgalériák
Demonlord
Empyema
Közönség
Stainless Steel
Stress
Thornwill
Wackor

MetálFalu Csolnokon

Képes beszámoló a vidéki metálról

Bármilyen furcsa, teljesen pontosan kezdődött a program, az Empyema együttes melegítette be az akkor még csekély számú nézőközönséget. Nevük szerint elég kellemetlenek azonban élőben sokkal érdekesebbek voltak mint az orvosi nagyszótárban. Headbang is elindult de csak nagyon kicsiben. Időre játszottak, (én bezzeg elkéstem, mert azt feltételeztem, hogy mint minden rendes fesztivál ez is fél óra csúszással kezdődik), szépen, majd leléptek. Sajnos, a számaik szövegét nem ismerem, és egy kukkot nem lehetett érteni belőlük.

Szünetben (merthogy az átállás maitt mindenki kivonult az előtérbe egy cigire meg egy sörre) Metallica koncertfilm szórakoztatta a kivetítőn a közönséget, meg a beálló zenészeket. És ismét egy kellemes meglepetés: illesse dicséret a vendéglátó Kossuth Művházat, mert tiszta volt a mellékhelyiség!

A Stress következett az átállás után, és nagyon profi kis rövidelőadást adott le. Fábri Laci fiatal kora ellenére ős-metálosokat megszégyenítve tépte a gitárját. Lőrincz Tibi hozta az őszinte metált ismét. Borhidi Miklós sárga gitárja volt a fény az éjszakában. Kashegyi Viktorból meg már megint nem sokat láttam. Miért kell a dobosokat mindig eldugni? Énekeltek a Rockvárosról a Sötéstség birodalmáról, Éjszakai fényekről, Kísértetkastélyról, Neonlovagokról, Nukleáris világról. Kérték, hogy Hagyják őket élni. Sikerült a közönséget is megénekeltetniük.

Salvo Mortale, akarom mondani most már Thornwill, merthogy komoly zenekarhoz komoly név illik a zenészek szerint. A zenekar nagyon jó hangulatban adta elő számait, és már a közönség is gyülekezni kezdett, tehát kezdődött az igazi buli, headbang, karfelle, pogo, amit akarsz agyelhagyás. Több dobütő bánta az estét a rajongó relikviagyűjtők nagy örömére. Énekeltek többek között a Torch c. számukat, a Freefall-t. A számok egyébként a honlapjukról letölthetők.

Wackorék kezdtek zúzni a szünet után mind a zenét, mnd a dobütőket. Még Britney Spearsnek is írtak egy számot, bár kétlem, hogy a kisasszony tudna róla, pedig egész jó darab. Aztán csak elfogytak a beprogramozott nótáik, és egy villámkívánságműsorban kérdezték meg a közönséget, hogy mit akar.

A Demonlord teremtette meg az igazi hangulatot, a dobos Európa egyik legszebb férfitestét mutatta be miközben összeszedte eltörött dobütőit, hogy a rajongóknak adja. Bejelentették, hogy novemberben meglesz az új lemez amiről még csak a nevét sem lehet tudni, de nagyon jó lesz.

A Stainless Steel, az est házigazdája zárta az estet az addigra már teljesen felajzott tömeg előtt. itt aztán beindult a buli. Kár, hogy a képek nem tudják visszaadni azt este sebességét és hangulatát, ezért javaslom, hogy tegyétek fel valamelyik lemezt, és közben nézzétek e képeket.

Summa summárum: Csolnokon a Kossuth Művelődési házban igazán jó hangulatú, nagyon jól szervezett, változatos metal estnek lehettünk szem és fültanúi

SO

[2004.10.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még