2024. május 17. | péntek | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Durrog, durrog, de nem durran - Mitsoura
Légidinamika, ahogy Karányi érzi
Újabb kaméleon: Savages - Five Finger Discount
Különleges fesztivált tartanak Budapesten
Blue Note buli, ahol a jazz és a tánc találkozik
Kapcsolatok
Kissy Sell Out
Kapcsolódó események
Kollektiva Klub: Kissy Sell Out (UK)
[2009. január 23.
péntek 21:00]

A BBC Radio One sztár-DJ-je Magyarországon

A 2009-es év első Kollektiva Klubja a BBC Radio One fiatal műsorvezető-sztárját látja vendégül: a londoni elektró dj-producer Kissy Sell Out a legfrissebb underground elektronikus partizenék közvetítőjeként rövid időn belül generációjának Pete Tongjává avanzsált.

Kissy Sell Out abszolút a mai MySpace-kor gyermeke. A londoni St. Martin's College grafikus-növendékeként dolgozott a POP magazinnak, egyedi kollázs-nyomatos pólókat tervezett magának, festegetett, nagy műgonddal ápolta focista-séróját, és úgy mellesleg lemezeket pakolt, speed garage-t és prog house-t a haverok házibulijain.

Végül persze úgy alakult, hogy ez utóbbi hobbija lett élete hivatása, a Nirvana- és grunge-fanatikus Kissy-ből pedig napjaink egyik legfelkapottabb DJ-je. Néhány évvel azután, hogy rongyosra hallgatta Felix Da Housecat albumait, a Miami Winter Conference-en már együtt játszhatott nagy kedvencével, házibulik helyett meg pl. Ibizán zenél végig egy egész szezont.

Üstökösszerű felemelkedésében a remixei segítették. "A remixelés mindig is elbűvölt. 11 éves korom óta játszom elektromos gitáron, de már akkor is az improvizálásra koncentráltam, mintsem a kották olvasására és magolására" - mondja erről. Korai kísérletei közül a Joy Division kultikus Love Will Tear Us Apart-jának egy 10 perces újraértelmezése a legjelentősebb, de aztán számos nem hivatalos, és a MySpace-re felpakolt remixe hozta meg számára az ismertséget, és indult el máig folyamatosan felfelé ívelő pályafutása. Persze, azóta elhalmozzák a hivatalos remix- felkérések: All Saints, Calvin Harris, Chromeo, Groove Armada, Gwen Stefani, Mark Ronson, Sugababes - hogy csak a popper klienseket említsük.

Első saját zenéjét 2006-ban készítette. Az electro-rave banger Her (amit saját San City High labelén jelentetett meg) olyan új hangot ütött meg, hogy a trendérzékeny ízléssel rendelkező producerek egyből ráharaptak, csakúgy, mint a legjobb brit lemezboltok: amikor a londoni Rough Trade lemezbolt a Her-t választotta a hét kislemezének, napok alatt minden példány elkelt.

A következő Kissy-trekkre 2008-ig kellett várni, de a Herve-vel közösen jegyzett Rikkalicious ismét emlékezetesre, hangzásában izgalmasan újra sikerült. De az igazi nagy dobás még kicsit várat magára: 2007 óta dolgozik zenekara bemutatkozó albumán, amely ha minden jól megy, idén lát végre napvilágot. A Kissy Sell Out-ban (mert a zenekart is így hívják a változatosság kedvéért), Kissy Sell Out énekel, gitározik és gitárszintizik.

Addig is, amíg zenekar-frontemberi énjét kordában tartja, dj-ként pörög a világon körbe, körbe, mint egy lemez. 2008. novemberétől pedig hetente egyszer a BBC Radio One londoni stúdiójába szólítja kötelessége, ahol saját műsort vezet. A Kissy Klubban mindig a legújabb, legfrissebb, és elsősorban blogokról "vadászott" underground partizenéket mutatja be, teret engedve az olyan ambíciózus MySpace-kölyköknek, amilyen ő is volt pár éve.

Ilyen a Kollektiva dj-je, Tmx is, akinek eddigi mindkét bassline-rave-es remixét leadta a műsorban, sőt az egyiket a szettjeiben is rendszeresen játszotta. A Kollektiva és Kissy kapcsolata persze nem újkeletű, hiszen 2007. március 14-én a budapesti brigád partiján játszott ez az akkor még jobbára teljesen ismeretlen londoni dj-srác aki most a BBC Radio One új üdvöskéjeként, keresett remixerként és élvonalbeli dj-ként tér vissza Budapestre, hogy ismét megtekerje az itteni közönséget egy szédületes iramú, megszámlálhatatlanul sok zenét összemosó, maximálisan felvidító szettel. Ja, és természetesen ezúttal sem hagyja otthon a védjegyévé lett rave-kürtöt sem, úgyhogy hadd szóljon!

-zene.hu-

[2009.01.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még