2024. május 17. | péntek | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újra van Rockinform!
Geofizikus űrkutató és matematikus is zenél a Muzsikás együttesben
Új időpontban jelentkezik az MTV népszerű műsora
Kapcsolatok
Erdélyi Zsolt (Superman)
Legnépszerűbb csengőhangok

Minden idők legütősebb Swungja várható hétfőn

Az elmúlt napokban a hazai zenei élet állóvizét parázs vita kavarta fel: kell-e vizsgázniuk a lemezlovasoknak, vagy anélkül is megfelelően tudják teljesíteni „küldetésüket”, és szórakoztatják a közönséget? A műsor annak is nyomába ered, vajon miért nem játszanak magyar zenét a magyar rádiókban, ebben Czutor Zoltán lesz Superman és Gyula segítségére…

A Swung jövő heti adása minden bizonnyal tovább korbácsolja a már egyébként is viharos hazai könnyűzenei életet. Két olyan témát feszeget a műsorvezető, Erdélyi Zsolt, amely nagyban befolyásolja a magyar zenészek sorsát azokban az időkben, amikor a magyar zene már nem kap teret a rádiókban, a lemezlovasok működését pedig vizsgákhoz kötik.

A Swung mindig igyekszik aktualitásokkal foglalkozni, hiszen az MTV két generáció és sok szubkultúra egyetlen megszólalási lehetősége – magyarázta Erdélyi. – Hétfőn lesz majd Irie Maffia Live, amely azért érdekes, mert ők nem szoktak a tévében, élőben játszani, de itt megteszik. Jeszenszky Zsolttal és Spigiboy-jal arról beszélgetünk, hogy szerintük vizsgához kellene kötni a lemezlovasok működését. Sőt: szerintem elmegyünk addig, hogy a DJ-nek két lemez között kezet kell mosnia… Arról is beszélgetünk, hogy a rádiók nem játszanak elég magyar zenét. Itt lesz Czutor Zoltán, aki a SZERZŐ egyesület elnökeként arról beszél, hogy magyar fülnek magyar zene kell – tette hozzá a nem éppen kíméletes stílusáról, annál inkább szókimondásáról ismert Superman.

A SZERZŐ egyesület (Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesület) – amelynek tagjai között olyan zenészek vannak, mint Novák Péter, Presser Gábor, Dopeman, Lovasi András, Hajós András, Bolyki Balázs vagy Czutor Zoltán – szerint nincs érvényben Magyarországon olyan kvóta, amely szabályozza a rádióknál a hazai és külföldi előadók és dalok arányát. A műsorban természetesen a kereskedelmi rádióadók képviselői is elmondhatják véleményüket, hiszen az MTV minden érintett félnek lehetőséget kíván adni arra, hogy megindokolja saját álláspontját.

A Swungban egyébként minden bizonnyal felmerül majd a kérdés, ha a DJ-knek vizsgázniuk kell, ki, és milyen kérdésekből kéri számon őket, valamint mikor lesz majd rockzenekari vizsga is, a lemezlovasi számonkérés után…

-zene.hu-

[2009.01.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még