2024. május 21. | kedd | Konstantin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Helloween képek
Tűzmadár képek
Wisdom képek
Kapcsolódó események
Helloween
[2006. január 25.
szerda 19:00]

Fiatalok régi zenével

A Helloween a 80-as éveket hozta vissza, az előzenekarok meg jó fiatalok voltak.

A hat órára hirdetett kapunyitás technikai okok miatt elmaradt, -de ennek magyarázatára még később visszatérek-, az időközben hosszú tömött sorokban várakozó közönség teljes nyugalommal és szinte csendben várta a beengedést, de az is lehet, hogy a mínusz tíz fokban várakozva szinte egy tömbé fagytak össze a várakozás ideje alatt?

A 18.30-as beengedés megkezdése után a közönség csak a ruhatárig jutott el, mivel a küzdőtérre nem lehetett bemenni és így némi kiolvasztásra alkalmas, belső melegítésre szolgáló védőital elfogyasztására volt lehetőség.

A késés oka az volt, hogy a Helloween zenekar saját fény és hangtechnikával jött turnéjára, de a kamion a kora délutánba átnyúló sajtótájékoztató idején érkezett meg, és akkor kezdhették a színpad és az egyéb technikai berendezések telepítését és a hangbeállások még javában folyamatban voltak a beengedéskor.  Leküzdve a fenti problémát nagy roham indult, amikor megnyíltak a kűzdőtér kapui a színpad előtti helyek megszerzéséért.

Majd fél nyolckor az első és a szó szoros értelmében vett bemelegítést végző fiatal banda a Tűzmadár zenekar volt, láthatóan élvezték a teltházasnak mondható buli közönségét és a nagyobb médiaérdeklődést is, így rendületlenül pózoltak a fotósok örömére és talán koncertjük is „lámpaláz” mentes volt.

Majd némi átszerelési szünetet követően a Wisdom csapata lépett a színpadra, gyakorlatilag ugyan ez mondható el róluk is, fiatal, de dinamikus zenekarról van szó és számomra is megdöbbentő információ volt, hogy várhatóan csak idén jelenik meg első önálló lemezük. Koncertjükből nagyon rutinos zenekar benyomását keltették, ez persze köszönhető a rengeteg fellépés állttal megszerzett rutinnak, és nagy álmuk teljesült avval, hogy felléphettek a Helloween zenekar előtt és természetesen ugyan azon a színpadon. Talán egy-két szám volt, amit jómagam nem erőltettem volna, ami kissé a zenei alaphoz képes az ének kissé még erőtlennek tűnt.

A két élőzenekar kb. húsz-huszonöt perces bemutatkozása után és nemi átszerelést követően a Helloween lépett a színpadra a Keeper of the seven keys - The Legarcy World Tour 2005/2006 koncert körút alkalmából. Zenéjük a 80-as évek színes és dallamosabb világot idézte fel.
Igaz, hogy az eredeti bandából már csak két fő van jelen, és a tagok idő közben fiatalabb generációra cserélődtek, de a mostani turné mégis a nagy siker hozó – akkoriban két lemezt is átölelő időkhöz nyúlt vissza.

- BK -

[2006.02.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még