2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Pribojszki Quartet
Virga Negra
Ferenczi György és a Rackajam
Kapcsolódó események
SZÁJHARMONIKA SHOW
[2006. március 22.
szerda 21:00]

Ismét Szájharmonika show, Budapesten

Hagyomány immár, hogy a hazai szájharmonikások a nagyszabású fesztiválok mellett saját kezdeményezésükre is összejönnek, hogy egy-egy kellemes estén fellépéseik megszokott repertoárja helyett valami különlegességgel, a session hangulat egyszeri, megismételhetetlen varázsával szerezzenek felejthetetlen estét a nagyérdeműnek

Ez alkalommal Horváth Misi (Virga Negra) invitálta a herfli nagymestereit, hogy a legjobb blues muzsikusokkal lépjenek a Fat Mo’s Pub színpadára. A program különleges változatosságát garantálja, hogy a négy szájharmonikásra jellemző egyéni játékstílus, sajátos zenei világ - amely sokszor túl mutat az ősi műfaj és a hangszer általában ismert keretein – minden bizonnyal jól megmutatkozik majd a duó formációk szellősebb hangszerelésében. A korábbi harmonikás happeningekhez hasonlóan persze most is számíthatunk rá, hogy az este végére őrületes jam session-é alakul ez az egyébként sem mindennapos harmonikás buli: így zárul majd az örömzenélés megismételhetetlen pillanataival a harmonikashow a Fat Mo’s Pubban, március 22-én.

Közreműködnek:

Ferenczi György - Kovács Erik /zongora/
Szabó Tamás - Nemes Zoltán /ének, zongora/
Horváth Misi – Little G. Weewil /ének, gitár/
Pribojszki Mátyás - Kovács Erik /zongora/
Besenyei Csaba - Long Tall Sonny /ének, gitár/

Néhány szó a fellépőkről

Ferenczi György
Ferenczinél nincsenek műfaji korlátok: country zenekarban hegedült, majd a szájharmon¬ika virtuóza lett a blues és funk műfajában. Időközben gitárt is vett a nyakába és nagyszerű énekes-frontemberré érett Herfli Davidson nevű saját zenekara élén. Legutóbbi műsora a Neo-Matyó Show a Racka Jam nevű formációval. Ez év februárjában heti rendszeresség¬gel lép fel a Fonó Zeneházban, ahova számos ismert zenészt meghív, egy kis örömzenére.
A kísérletező harmonikás 2005-ben nagyszerű CD-vel jelentkezett: „Csárdafunk”.

Pribojszki Mátyás
A békéscsabai Dobókockából alakult Blues Fools együttest keltette életre és nemzet¬közi sikereket is, arattak Franciaországban, Íroszágban, Finnországban, Spanyolország¬ban és másutt. Matyi nemzetközi szájharmonikás szervezetekben fontos tisztségeket is betölt. Az utóbbi időben gyakran szerepel az olasz gitáros Michael Sponzával, valamint megalakította a Pribojszki Quartet-et.
2005-ben, (sok év után) Ő rendezte meg az első szájharmonikás fesztivált, amelynek folytatása ez év novemberében várható. Utolsó megjelent CD-je „Flavours”.

Szabó Tamás
A Palermo Boogie Gang-gel szerzett elismertséget és nevet magának, majd a zenekar 1997 körüli leállásakor Taylor’s Clothes és Spo-Dee-O-Dee néven alapított saját zenek¬art. Tamás a blues keretein túllépett és zenei kísérleteit stúdiókban érleli, ezeket leme¬zen is megjelentette. Legújabb kezdeményezése a Silence nevű formációja, ahol Fórizs Balázs szájharmonikással együtt kortárs, ill. klasszikus zenei darabokat dolgoznak fel.
Utolsó megjelent CD-je, igazán bluesos lemez, Nemes Zoltán zongoristával közösen,
„All Comes Back” címmel jelent meg 2005-ben.

Horváth Misi
Egyedi harmonika játéka igazi csemege mind a technikás mind a dallamos játék kedvelőinek egy-aránt. Ez köszönhető annak, hogy Misi nem a harmonikásoktól megszo¬kott afro-amerikai blues zenéből merített kezdetekkor, hanem inkább az összetettebb, balkán, ír népzenék, később a swing, boogie alapokkal fűszerezett zenék vonzották. Évi több mint kétszáz koncertjével napjainkban az ország egyik legkeresettebb szájhar¬monikása. Nagy sikerrel turnézott Szlovákiában illetve 2005 nyarán Görögországban a világhírű Blues Wire zenekarral! Itthon jelenleg is számos zenekarban játszik, így többek között: Little G. Geewil gitárossal (duóban), illetve a Virga Negra nevű együt¬tesével.

Besenyei Csaba
(a hazai country-blues harmonikázás koronázatlan királya) - akit sokan a szerénységéről ismernek. Későn érő típus lévén csak 16 éves korában került igazán kapcsolatba a zenével. A hosszú és blues-os évek alatt-pofagyaluzásban és éneklésben is-kialakult saját stílusa, amelyben a folk-blues mellett a swing és a rockabilly is szerepet játszik. Kedvenc előadói és egyben mesterei, a tejesség igénye nélkül: Sonny Terry, Sonny Boy Williamson, Peg Leg Sam. Jelenleg működő zenekarai: The Pawnshop Boys, Jugging Stones, Salty Dogs, Benkő Group.

Az időpont :2006. március 22.
Házigazda: Horváth Misi

www.szajharmonika.hu/fesztival  

[2006.03.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még