2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenerégész: Paul McCartneyt letartóztatták
Kapcsolatok
Paul McCartney
The Beatles

Magyarul is megjelenik Paul McCartney gyermekkönyve

Az ex-Beatle legendás tagjáról, az 1997. március 11-én lovaggá ütött Paul McCartney-ról valószínűleg csak a legnagyobb rajongói tudják, hogy évekkel ezelőtt a legifjabb generáció felé is nyitott. Egy neves londoni kiadó 500.000 példányban jelentette meg tavaly októberben mesekönyvét, mely azonnal el is fogyott.

A könyv megjelenésekor a sztár természetesen a rajongóival való találkozástól sem zárkózott el. Felolvasással egybekötött dedikálásra került sor, melynek szigorú szabályait a kiadó előzetesen határozta meg és hozta nyilvánosságra. Nem csoda, hogy igyekeztek minden eshetőségre felkészülni, hiszen Sir Paul korábbi dedikálásán, melyen nem is saját könyvét, hanem a festményeinek leírását tartalmazó katalógust írta alá, 3.000-en vettek részt, forgalmi dugót okozva ezzel a Piccadily-n. A dedikálás előtt két nappal egy a kiadó által előzetesen megadott helyszínen lehetett sorban állni a kék ill. a sárga színű karszalagokért. A 200 db biztos bejutást ígérő kék, és a 200 db reményre jogosító sárga karszalag egy gyerek és egy felnőtt számára biztosította a bejutási lehetőséget, akiknek összesen egy könyv aláíratására volt lehetőségük. Sir Paul angyali türelemmel állta a lurkók rohamát, és olvasta fel a kiválasztott részleteket a könyvből. A 90 perces dedikálást 300 aláírt könyv bizonyítja.

„Azóta imádok olvasni, mióta az eszemet tudom. Gyerekként Robert Louis Stevenson Kincses Sziget című könyvét olvastam nagy élvezettel és így Liverpoolból egyenesen egy trópusi vidéken találtam magam. Inkább az utóbbi időre pedig jellemző, hogy rákaptam Dickens műveire – kedvencem például a Nicholas Nickleby. De természetesen az a könyv, ami most a legjobban izgat, A felhők fölött címet viseli.” – mondta Paul McCartney.

Paul McCartney már régóta érdeklődik a mesemondás iránt, hiszen gyerekkorában is elbűvölték a klasszikussá vált Disney alakok. 1984 óta számtalan animációs film megalkotása kötődik nevéhez, melyet Geoff Dunbarral közösen jegyez. Sok rajzfilmben nem csak producer és a cselekmény kiagyalója, de még egy-egy karakter is az ő hangján szólal meg. Több rajzfilmje a bemutatás évében a Legjobb Animációs Rövidfilm díját is elnyerte.

A felhők fölött című könyv szereplői is ismertek voltak már az angol gyerekek számára egy korábbi rajzfilm, a Tropical Island Hum című alkotásból, mely egyben a könyv megírásához is ihletet adott Paul McCartney számára.

A felhők fölött című könyv magyar változata a Móra Kiadó gondozásában jelenik meg. Az április 10-én boltokba kerülő kiadványt könyvmegjelenés esetén eddig korábban példátlan bolti megjelenés kíséri majd, emellett széles médiatámogatói kör is csatlakozott a könyv népszerűsítéséhez.

[2006.03.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még