2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
...megacsend
Képgalériák
Megacsnd - Rézmál kávézó 2005 április

A család meg a csend

A Rézmál kávézó adott helyet a feltörekvő ...megacsend zenekar kedd esti szeánszának.

Kellemesen tele volt a hely, leülni nem is sikerült, de csak kibírjuk. Jól láthatóan a törzsközönség jött el, a főleg család meg a barátok.

Jó sokáig hangoltak a fiatalok mire összejött a hangzás, addig legalább körülnézhettünk a helyen. ... Ez ennyi ideig tartott, és ebben már volt egy gyors mellékhelyiség ellenőrzés is. Na az nem ment át a szűrőn, de vegyük figyelembe, hogy ez nem egy modern hely, hanem még az átkos maradéka.

A hangolás alatt is azért hallani lehetett, hogy itt lesz valami. Végre elkezdték. Felállás: dob, basszus, gitár 2x, ének, brácsa, ja és minden akusztikus, mindent ki lehetett hallani meglehetősen tisztán. Túl tisztán, nem volt egy egységes hangzáskép, hiányzott az összhang, inkább csak hangszerek zenéltek egymás mellett.

A zenekar lelkesen játszott, látszott, hogy már összeszokott társaság, jól begyakorolt számokkal. A zene egész jó volt. Sellőkönnyel kezdtek, majd a Szemerkél az Isten következett, melyet egy norvégiai hajóút ihletett. Sírfelirat, Nosztalgia a lemezről, Pilinszky versek gitárra, saját dalok, emlékezés József Attilára, születésnapi gratulációk egy jó háromnegyed órában. Főleg Tam életérzései az elmúlt nyolc évből saját zenével, saját és mások szavaival.

Mint elmondták ez a mostani egy visszafogott koncert, lehet, hogy tényleg csak moderálták magukat. (Majd megnézzük azt is, milyen amikor elengedik a hajukat) A zenekar még kezdő, tapasztalatlan zenekar, bár jó baráti társaság - több számban nem kapott mindenki szerepet, és még akkor is a színpadon voltak. Engem speciel zavart, hogy funkciótlan, dohányzó kollégák vannak a színpadon.

A közönség viszont nagyon élvezte, hisz számukra már ismert dalokat hallhattak ismét, volt még egy ok az összejövetelre. Nem is engedte le őket a színpadról, kénytelenek voltak még egy szám erejéig visszamennni.

Az énekhang viszont nem volt az igazi, egyik sem. Sajnos. Pedig a lemezen élvezhető volt. Jellegtelen, semmi egyéniség. Nagyon sokat lehetne rajta javítani csak elektronikával is. De még előttük az élet, a karrier, lehet gyakorolni, néhány év múlva ezzel a repertoárral (illetve ami kinőhet belőle) ha megtanulnak énekelni, nagyon hangulatos színfoltja lesznek a magyar zenei palettának. Érdemes rájuk odafigyelni.

Sir Oesh

[2005.04.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még