2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Hobo Az én vadászatom a Pesti Magyar Színházban

Hobo Vadászata Pesti Magyar Színházban

Egy fantasztikus előadást láthattunk Hobo & HBB, valamint a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház közös produkciójában.

Azon szerencsés emberek, akik a mai tavaszi pesti est(én) a bőséges kulturális kínálatából a Pesti Magyar Színházat választották, egy fantasztikus előadást láthattak Földes László (HOBO) & Hobo Blues Band, valamint a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház közös produkciójában "Vadászat" címmel.

Gyakorlatilag az előadás „Az én vadászatom” új dupla cd bemutatója volt. Az eredeti Vadászat című album 1984-ben jelent meg, de az akkori politikai vezetés több számot is betiltott és nem jelenhetett meg az albumon, ennek ellenére is egy korszak meghatározó és szinte kötelező lemeze volt, másrészről az eltelt húsz esztendő a mű újra gondolását tette szükségessé.

Így az új albumon helyet kaptak teljesen új dalok, az akkor kimaradt szerzemények, és egy pár még ide tartozó dal és szöveg is, ezért az eredetinél sokkal hosszabb és gazdagabb lett az új mű.

A lemez színházi bemutatása egy fantasztikus audiovizuális élményt jelent a tisztelt publikumnak. A rendező Vidnyánszky Attila, nagyon jól hangsúlyozta ki az amúgy is mély tartalommal bíró dalszövegek világát, az ezt még nyomatékosabbá tévő színpadképekkel.

S rádöbbenti a nézőt, hogy az emberiség történelme tele van a nem klasszikus értelemben vett Vadászattal, ahol nem a vad, az állat, volt az üldözött, hanem az állati ösztönöktől vezérelt ember vadászott önnön magára vagy embertársaira! Persze nem kell halálos komolysággal venni az egészet, hiszen az egész csak egy fricska a társadalomnak játék az önmagunk elé tartott görbe tükörrel.

A ma esti teltházas előadás is igazolja, igen nagy igény van a minőséget és értékeket adó előadásokra. Amely nem csak kellemes időtöltés gyanánt, hanem szellemi táplálékul is szolgál.

Úgy gondolom, aki teheti, feltétlenül nézze meg az előadást és szolgáljon szellemi táplálékául, mint egy jó vadászat után a lakoma!
Sajnálatos módón a lemez boltokba kerülése még mindég csúszik, de remélhetőleg e hónap végén már tényleg a boltok polcain megtalálható lesz.

Külön köszönetet mondok Vidnyánszky Attilának, hogy megtekinthettem az előadást és pár fénykép is készülhetett.

-BK-

[2005.04.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még