2024. május 21. | kedd | Konstantin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
KÉRDEZZ a hastánctanáról!
Képgalériák
Képek a hastáncosokról
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Budapest Parádé
[2006. augusztus 26. este - éjszaka]

Sivatagi hangulatot csináltak a hastáncosok a Parádén

A népszerű eseményről a hastáncosok sem hiányozhattak, akik végigtáncolták az Andrássy utat a Hősök teréig.

A Deák térnél rövid téblábolás után észrevettem a latin táncosokat, és mivel a hastáncosokat sehol nem találtam, gondoltam, akkor közéjük vegyülök el, és megpróbálok annyira spanyolnak tűnni, amennyire tudok. Elindultunk, és beszélgetésbe elegyedtem a szambatáncosokkal, hátha a jóismerősök benyomását keltve felsétálhatok velük a kamionra. Ekkor láttam meg a hastáncos csoport vezetőjét, Mercédeszt, aki felém suhogott halványzöld fátyolban, mint egy kedves tündér, valamelyik török meséből. Gyorsan elmondta, hogy a többiek az Opera előtt vannak, meg fogom találni őket, mert a Seres Zolit már messziről látni. És valóban, a táncosoknál egy fejjel magasabb fáraót tetőtől-talpig kékben nem lehet nem észrevenni. Zoli Magyarország egyetlen férfi hastáncosa, aki éppen csatasorrendbe állította a menethez a felvonulókat.

 
 Képek a hastáncosokról - klikk a képre
Erőteljes színek és fémdíszek

Ahogy nézelődtem, megláttam a szomszédos emelvény matyómintás testfestett lányainak tökéletes ellenpontjait, a törzsi táncosokat, Virág Juditot és a Masmoudi Ghawazze-t. Porszáraz sivatagi hangulatot csináltak, szinte még a tevéket is látni lehetett mögöttük. Ruhájuk élesen elütött a könnyű muszlinoktól, erőteljes színek, érdes textilek, fémdíszek mindenhol. Később Joós Judit és a Jamina Ghawazze is csatlakozott a sorhoz, de eljöttek a Sivatag Rózsái, a Szahara stúdió, Bornemissza Kata és a Jáde stúdió, valamint Palkovics Kata és csoportja is. Több szólótáncos szintén velük tartott.

Bemutatkozott a hastánc több ága is

A felvonulás nem volt nagy, de a hastánc több ágának a képviselői színessé tették. Mercedes, a szervező, hagyományos egyiptomi raks sharqit táncol, de alapítója az Art of Orient tánccsoportnak is. Seres Zoli showhastáncos, salsás-latinos mozdulatokkal. A hangszórókból a parádéhoz jobban passzoló vidám arab popdalok szóltak felváltva dobszólókkal. Keönch Laciék darbukán doboltak, és megpróbálták élőzenével színesíteni a felvonulást. A menet jókedvű volt, sokan fényképeztek a tömegből, a lányok hősiesen táncoltak a kánikulában, egyikük mezítláb. Az Oktogon felé 3 fiatal, zöldfejű srác próbálta meg rávenni a lányokat egy kis pózolásra, kevés sikerrel. Zolit egy sikoly maszkos fazon kapta el egy fotó kedvéért.

A menet körülbelül két óra alatt ért el a Hősök teréig, ahol teljesen kifáradva, de vidáman fényképezkedett mindenki egymással.

- Kozár Edit -

[2006.08.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még