2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Havasi Balázs: 7 (seven)
Kapcsolatok
Havasi Balázs
Legnépszerűbb csengőhangok

Fekete-fehér varázslat, hangban és képben

Havasi Balázs hetedik lemeze feltölt, nyugalmat sugároz.

Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb és legelismertebb férfi zongoristája egyértelműen Havasi Balázs. Művészi és profi zongorajátéka segítségével évről-évre nő rajongói és elismerői száma. A hetedik album, amely 5 válogatás és 1 már teljes egészében saját szerzeményeket tartalmazó korong után jelent meg, DVD - melléklettel kapható, így egyszerre ad hangi és képi élményt is a zongora kedvelői számára.

Elegáns borító - érdekes, kissé elvont „könyvecske”

Roppant elegáns külsőt kapott a hetedik Havasi Balázs lemez. Tojáshéj színű az alap, az elején egyszerű betűtípussal csak az előadó neve olvasható, illetve ezüsttel egy nagy 7-es. A név alatt angolul is feltüntették a lemez címét. A hátoldalán található a track lista, illetve a DVD-n szereplő dalok címei is. Feltüntették továbbá a szokásos információkat: kiadót, szerzőket, honlapcímet és a fő támogató nevét is. Kinyitva a papírtokú cd-t semmi mást nem láthatunk, mint domború kínai (?) jeleket. Bevallom: nem értek hozzá, így fogalmam sincs, miért vannak ott és mit jelentenek. A CD és a DVD ugyanolyan elegáns, mint az egész borító.

A hátsó „fülben” találhatjuk a kis füzetecskét, amellyel az az igazság, nem nagyon tudtam mit kezdeni. Nekem túl elvont. Grafitszürke alapon kidomborodó hetes szám, csupán ennyi látható a külső oldalon. Az első lapon esőcseppek vannak egy ablaküvegen. A zongoristát is megismerhetjük később, egy napszemüveges hölgy és pár kínai jel társaságában. Majd egy kislány szalad a búzamezőn. Ismét jeleket találhatunk, de legalább már odaírták, hogy mit jelentenek: számokat. Majd egy letört szárnyú szőke angyal képe tűnik fel, amint szárnycsonkjait mutatja, csipke bugyiban. Ismét az előadó, s a szemüveges hölgy, illetve egy esernyő alá bújó asszony következik. Tovább egy „félarcú” férfi, majd pár háztartási keksz, rajta a honlapcím.

Végre valami információt is találtam: a CD és a DVD felvételeinek helyét, munkatársait, a klip rendezőjének, a zenész fodrásza nevét ismertetik, illetve megtalálható a menedzsment és egy reklám is. A további oldalakon van öreg néni és bácsi is, padon üldögélő magányos ember, virágágyás, pingvinek, síró szinesbőrű ember, férfi, végtelen út naplementével, koncerthely - reklám, piros kanapé és még néhány dolog.

Majd feltehetően Havasi alakját láthatjuk távolodni, s meg is szólít minket pár sorban: hitvallás ez, amelyben elmeséli, tanárként milyen érzések érték a fiatalokkal kapcsolatban s éppen ezért fontosnak tartja, hogy a fogamzásgátlás, a szexuális felvilágosítás, a családon belüli erőszak vagy a drogfogyasztás ne legyen tabutéma hazánkban. A három utolsó oldal a reklám helye: a főtámogató fogamzásgátló szereire hívja fel a figyelmet, ami nekem egy kissé erős. Nem szeretem, ha egy CD többről szól, mint amit a zenei élmény ad. Igazából nem értem, mi a cél ezzel a kis könyvecskével, nekem nagyon elvontnak tűnt. Próbáltam párhuzamot vonni a dalok címe és a képek között, de nem sikerült. Talán bennem van a hiba…

Érzelmek és természeti látványosságok zongorára

Ébredések a címe az első dalnak. Kellemes, lágy, andalító. Nagyszerű lehet felébredni erre a zongorajátékra egy nyaralás kellős közepén és még nyújtózni egyet az ágyban, tökéletes aláfestés lenne ehhez.

[2007.02.28.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még