2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Andrea Corr: Ten Feen High
Kapcsolatok
Andrea Corr

Gyereknevelés helyett szólólemezt készít

Azután, hogy 10 évet eltöltött a sikeres családi zenekarban, kihasználva azt az átmeneti időt, miközben mindhárom testvére kisgyereket nevel, Andrea Corr elkészítette első szólóalbumát, mely stílusában eltér a The Corrs-tól megszokott ír népzenével átszőtt popalbumoktól.

"Ez a lemez más, mint a Corrs albumok, és tudom, hogy néhányaknak ezért nem fog tetszeni" - mondja Andrea. - "De szerintem ez magától érthetődő, hiszen én csak 1 vagyok abból a négy emberből, akik létrehozták azt a hangzást. Én egyedül nem tudom, és nem is akarom reprodukálni. De ki akartam próbálni, hogy mire vagyok képes szólóban és nagyon büszke vagyok az eredményre. Nagyon várom már a hallgatók reakcióját!"

Jól eladható zenekar jött létre

Andrea tehetsége és muzikalitása korán kiütközött. Legkissebb testvérként, még iskolába járt, mikor belépett a zenekarba. "Szinte elraboltak minden délután a buszmegállóból, amikor véget értek az órák" - meséli. Bátyja, Jim győzte meg a lányokat arról, hogy menjenek el a The Commitments című film 1991-es szereplőválogatására, ott ismerték fel a potenciált a családi zenekarban, és a válogató győzte meg a zenei rendezőt, John Hughes-t, hogy vegye szárnyai alá a Corr testvéreket.

Andrea gyönyörű hangja, a lányok szépsége és a kelta gyökerek rádióbarát popzenébe való beültetése, természetesen zenei tehetségükkel együtt elég volt ahhoz, hogy egy jól eladható zenekar jöjjön létre.Első lemezüket, a Forgiven Not Forgottent a kanadai David Foster (Celine Dion, Michael Bublé) producelte 1996-ban. Az elkövetkező 11 évben 30 millió lemezt adtak el világszerte.

Bono felügyelte a munkát

Andrea szólólemezének, a Ten Feet High-nak Nellee Hooper (Björk, Massive Attack, Gwen Stefani) lett a producere, és a régi barát, Bono is felügyelte a munkálatokat. Bono maga hívta fel Hoopert, hogy jöjjön el és hallgassa meg a dalokat, amiket Andrea írt az elmúlt időben. Hooper pedig magával vitte Andrea demóját a vakációjára, ahonnan egyik nap azzal hívta fel a legkissebbik Corr lányt, hogy vállalja a producerséget.

Így kezdődött hát a közös munka, melynek eredménye június 18-tól a lemezboltokban megtalálható! Az első kislemez, a Shame on you, egy háborúellenes dal, melynek nincs előzménye a Corrs katalógusban, pedig már hallható a rádiókban!

- Bíró a The Times cikke nyomán -

[2007.06.05.]

Megosztom:

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még