2024. június 1. | szombat | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Dzsungel könye az Urániában
Kapcsolatok
Sánta László
Kapcsolódó események
Dés-Geszti-Békés: A dzsungel könyve
[2007. augusztus 26.
vasárnap 11:00]

Maugli az Urániában

Az idén 10. alkalommal került megrendezésre a Zsidó nyári fesztivál, melynek egyik programjaként a veszprémi Pannon Várszínház vendégszerepelt az Uránia Filmszínházban. Augusztus 26-án délelőtt a díszteremben a közönség A dzsungel könyve című mesemusicalt tekinthette meg.

Ki ne ismerné Kipling regényét Maugliról, akit a farkasok nevelnek fel a dzsungelben, és bizonyára szinte mindenki ismeri az ez alapján készült musicalt is melynek zenéjét Dés László szerezte.

Mauglit ezúttal Sánta László alakította, aki a Vámpírok bálja produkcióban már bizonyított Alfredként, és az elmúlt két évben a várszínház számos darabjában szerepelt. A dzsungel könyvében további olyan tehetséges művészek játszottak, mint például Hatás Andrea (Bagira), Szeles József (Akela), Zayzon Csaba (Sír Kán) vagy Egyed Brigitta (Csil), akik szintén a Pannon Várszínház oszlopos tagjai, de szerepet kapott Alacs Domokos (Kis Maugli), Kiss T. István (Balú), Kovács Ágnes Magdolna (Ká), Mag Dorina (Túna), Kiss Dávid (Buldeó) és még számos fiatal, mint a dzsungel emberei és állatai.

„A Kipling-regény alapján készült rendkívül népszerű musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak létünk jobbik felét képviselik: kemények, de őszinték, a dzsungel-társadalom a természet áthághatatlan, szigorú törvényei szerint él.” (Forrás: a Pannon Várszínház honlapja)

A darab egyaránt szól születésről és halálról, befogadásról és kitaszításról. Akela, a farkasok vezetője megmenti a kis Mauglit a bosszúra éhes Sir Kán karmai közül, és a farkasok tanácsán javasolja, hogy fogadják maguk közé. A fiú közöttük cseperedik, ám hamarosan kezdi magát idegennek érezni ebben a világban, és úgy véli a majmokkal „egy vérből vannak”. Maugli torkában benne van az egész dzsungel így könnyen szót ért bármely faj tagjaival, amit a többiek nem mindig néznek jó szemmel. Többek között a fiút a dzsungel törvényeire tanító Balu sem.
Hamarosan megismerkedik valódi fajtársaival, a falubeli emberekkel, ahol az asszonyok azonnal be is fogadnák, felöltöztetik, ám a vadászok ezt nem támogatják. Természetesen a darab végére Maugli megtalálja helyét a dzsungel társadalmában, és a szerelem is rátalál.
A darab kicsik és nagyok számára egyaránt önfeledt szórakozás, fülbemászó dallamokkal fűszerezve. A remek előadás teljes mértékben feledtetni tudta az eléggé kicsi színpad hátrányait is.

B. Eszter

[2007.09.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
A nap, amikor öt esztendő...

Dimash nagykoncert Budapesten
Dimash Qudaibergen, a kazak énekes , teltházas, nagyszabású,...

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
beszámolók még