Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. december 11. | kedd | Árpád nevenapja
Ajánljuk! Zenelejátszók itt
Magyar Zenész Bázis
Online jegyrendelés itt
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Laczó Zoltán Vince
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Laczó Zoltán Vince
     
 
Laczó Zoltán Vince
Születés dátum: 1964. október 25.
Web: http://www.laczozoltanvince.eoldal.hu
 
     

Laczó Zoltán Vince

Laczó Zoltán Vince 1964. október 25-én született Győrben. Alap és középfokú tanulmányaimat szülővárosában végezte. Először zongorázni és gitározni tanult, de hivatalos, zeneiskolai tanulmányai során a bőgő lett a hangszere.

Ezzel egyidőben kezdett el basszusgitározni. Tizenéves korában párhuzamosan játszott jazz-rock együttesben és az iskolai kamarazenekarban. 1982-től a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait, ezért 1983-ban az Állami Balettintézet Gimnáziumában érettségizett. 1984 és 1988 között a Rock Színház zenekarának, és különféle jazz és rock együtteseknek volt a tagja. Katonaidejét a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Szimfonikus Zenekarában töltötte.

1991-ben jazz-előadóművészi végzettséget szerezett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakán. Főtárgy tanára Berkes Balázs volt, hangszerelést Friedrich Károlytól tanult. Az elméleti ismeretek terén legtöbbet Gonda Jánosnak köszönhet.

1991-től 1994-ig (megszakításokkal) Németországban színházi-muzsikusként dolgozott. A 80-as évek végén a zeneszerzés felé fordult.

1994-ben elnyerte a bostoni Berklee College of Music zeneszerzői ösztöndíját, ennek kapcsán 1995-ben egy kihelyezett londoni kurzuson gyarapíthatta ismereteit.

Első jelentős munkája az 1991-es Tavaszi Fesztiválon bemutatott Jónás könyve című rock opera hangszerelése volt, mely 2000-ben CD felvételen is megjelent. Első „igazi” önálló bemutató 1995-ben, a Radnóti Miklós versére komponált „Éjszaka” című kórusmű, mely a Zeneakadémia nagytermében, az intézmény kórusának előadásában hangzott el.

1994 és 1997 között a Vi-Dok Stúdió keretében készülő természet és oktatófilmek, valamint tévésorozatok zeneszerzője, illetve – 2001-ig – a Four Fathers énekegyüttes állandó hangszerelője volt. A Vi-Dok stúdióban készült filmek a Szív Tv-ben és az M-Sat televízió műsorában kerültek bemutatásra. 1997-től a veresegyházi Lisznyay Szabó Gábor Zeneiskola tanára.

1997 és 1999 között elvégezte a Magyar Népművelési Intézet által szervezett ötféléves, felsőfokú fúvószenekari-karmesteri szaktanfolyamot. Itt – Bogár István mellett – Marosi László karmester volt legfontosabb tanára, valamint több nemzetközi kurzuson is részt vehetett, amelyeket neves külföldi professzorok tartottak. (Pl. Bob Gifford, Ronald Johnson, Jan Magnus-Dahle).

1999 és 2002 között a gödöllői, dányi és veresegyházi amatőr zenészekből, valamint a gödöllői F. Chopin Zeneiskola jazz-tanáraiból álló Red One House Big Band művészeti vezetője és karmestere.

Számos eddigi bemutatója sorából kiemelkedik az 1998-ból származó „Tékozló fiú miséje”, illetve a 2001-ben bemutatott „Millenniumi Te Deum”. Az előbbi – Zádori László vezényletével – Veresegyházon hangzott el, a rangos szereplő gárda tagja volt Ella István orgonaművész és a Four Fathers énekegyüttes. A Millenniumi Te Deum Debrecenben, a Bartók teremben került közönség elé, a Debreceni Kodály Kórus és a Debreceni Filharmonikus Zenekar közreműködésével, Francisco Estevez, spanyol vendégkarmester vezényletével.

2000 után a gyakorlatban egyre több köze lett az egyházzenéhez, ezzel együtt a Katolikus Egyházhoz, is, ezért 2003-ban jelentkezett a Sapientia Hittudományi Főiskola hittanár-nevelő szakára. Itt 2007-ben szerzett teológiai tanár diplomát. Szakdolgozatát Dr. Áment Lukács vezetésével az egyházzene történetéből és tanításának lehetséges módozataiból írta.

2004-től, az ekkor indult országos Magyar Katolikus Rádióban lett zenei szerkesztő.  Tagja a Magyar Jazz Szövetségnek és az Alkotó Muzsikusok Társaságának. 


[2009.04.16.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Cottoncandies új lány csapat zenekar [2018.12.10.]
Dobos zenekar [2018.12.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Sting és Shaggy Budapesten: "Évtizedekre feltöltött ez a 2 óra."
Sting és Shaggy elhozta...

Farkasok vették be a Barba Negrát - képek az Amaranthe és a Powerwolf koncertjéről
November...

Marót Vikiék indították el a győri óriáskereket
beszámolók még