2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Salsa és Reggaeton est kubai zenészekkel
[2006. október 24.
kedd 22:00]

Egy cseppnyi Kubából

Ha valakinek kétsége lett volna affelől, hogy mennyire népszerű a salsa és a latin zene kicsiny hazánkban (is), az megbizonyosodhatott saját szemével e műfaj hazai térhódításáról.

Lüktető, zsongó, táncoló sokaság fogadott ezen az esős, barátságtalan kedd estén az Almássyban David Calzado y su Charanga Habaneraval. Amerre csak nézek mindenhol salsát járó párok, kerek fenekere feszülő szűk farmerek, kedélyesen beszélgető hazánkba tévedt vagy éppen csak átutazóba lévő spanyolajkúak – a legtöbbjük persze latin-amerikai származású.

Egy - számomra új - budapesti szubkultúrába nyerhetett betekintést a tényleg szerencsés szemlélődő, aki ezt a programot választotta kedd estére. Azt tudtam, hogy nagyon divatba jött a salsa kicsiny hazánkban is, de hogy ennyire, ez teljesen meglepett. Az előzenekar után egy dj tüzelte tovább az amúgy is forró hangulatot. Mindenfelé mosolygó, táncoló vendégeket láttunk, volt aki szalontáncos fellépőruhát öltött erre az estére.

Új megoldás volt az Almássyban, hogy ezúttal a Nagyteremben is voltak két oldalon a terem hosszában asztalok, illetve a terem végében egy pultot is telepítettek, megkönnyítvén az amúgy itt elég nehézkes italhoz jutást. Az előtérben a hispán konyha finomságaiból kóstolhatott egy kis ízelítőt a nagyérdemű. Mi megkóstoltunk egy empanadat, persze picante-nagyon erős- salsával, (haha, szóvicc – a Szerk.).

A vendékeg között feltűnt egy-két ismerős arc is: a konert előtt a zenekar egyik ütősével, kubai szépségek gyűrűjében társalgott a Veszprém illetve a magyar kézilabda válogatott csillaga Carlos Perez, jelen volt a Fiesta zenekar is, Romhányi Áron a United billentyűse, a koncert fővédnöke pedig a venezuelai nagykövet volt. Az ígértnél jó egy óraval később kezdődött a koncert, de ezt a jelenlévők nem igazán bánták – a válozatosság kedvéért addig is salsáztak egy kicsit. Majd 23 óra után elkezdődött a show.

Egy kis zenei áttekintés előbb a koncerthez: a charanga egy tipikus kubai tánczene, ami a sonból eredeztethető (nem szabad összekeverni a charangoval ami egy hangszer). Az 1940-es években kezdtek megjelenni Kubában a charanga zenekarok, amelyek a hagyományos kubai zenekarra épültek, európai hangszerekkel kiegészítve (zongora, hegedű és fuvola).

Néha énekelget egy kicsit

[2006.11.06.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még